Specifieke en spontane activiteiten

We richten ons als stichting op de genoemde projecten, maar in een arm land waar heel veel mensen niet genoeg inkomen om in hun primaire levensbehoeften te voorzien en veel kinderen niet naar school kunnen gaan, kom je uiteraard vaak (schrijnende) situaties die direct om actie of hulp vragen.

Die pakken we als stichting op, vaak met hulp van onze local supervisors of we faciliteren een actie.

Brandwonden van Awa

Awa uit Brusubi was 4 jaar oud toen ze haar hand/arm in 2018 heeft verbrand. Doordat op dat moment in haar land geen kundigheid is/was om het goed te verzorgen zal zij levenslang gehandicapt blijven. De enige mogelijkheid iwas om hersteloperaties in het buitenland te laten plaatsvinden zodat Awa een toekomst krijgt.
September 2020.
Awa heeft het afgelopen jaar in Ankara verschillende operaties ondergaan en is nu, in afwachting van de volgende operatie, samen met haar moeder terug naar huis, naar haar vader en broertje.

Ze heeft een brace gekregen voor haar geopereerde arm.

November 2020
Awa kan haar rechterhand al redelijk goed gebruiken en is nog in behandeling bij de fysiotherapeut. De verwachting is dat ze in december 2020 weer teruggaat naar Ankara voor de vervolgoperaties
November 2021
Awa en haar moeder zijn terug in Ankara. Hier is Awa op donderdag 18 maart voor de 3e keer geopereerd. Over een aantal maanden zal ze nog een 4e keer geopereerd moeten worden.
De 3e operatie is succesvol verlopen. Awa en haar moeder zijn weer thuis in Gambia. Ze krijgt nu fysiotherapie en zal nu goed moeten oefenen met haar handjes. Dan is mogelijk een 4e operatie niet nodig.
December 2021
Nog een laatste operatie nodig

Ze is inmiddels 3 keer geopereerd en kan haar handje nu al goed gebruiken
Juni 2023
Het gaat nu goed met Awa.
We zijn heel blij dat we, met hulp van donateurs, op deze manier hebben kunnen helpen.

Rohiya

Rohyia is nagenoeg een weeskind (moeder overleden en vader woont ergens in Senegal) van 11 jaar en woont in de community Musa Njado community in Buiba.
Zij gaat niet naar school en wordt in de gemeenschap als slaafje gebruikt. Zo moet ze dagelijks tiental keren, in jerrycans van 20 liter, water gaan halen bij de put 100 meter verder en ook de hele dag werken. Ze zal over een paar jaar worden uitgehuwelijkt. Tijdens ons verblijf in Buiba troffen we Rocheya aan met een hele dikke voet. Ze was ziek!
We hebben ze meegenomen naar de polikliniek nabij Soma en ze woont nu tijdelijk bij onze local supervisor Jainaba in Bakau

Update 17 mei 2020
Rohyia is heel gelukkig met haar nieuwe leven!
Het gaat goed met Rohyia. Ze is zeer leergierig en is ondertussen met bijlessen aan het leren lezen en schrijven en wil absoluut niet meer terug naar haar oude leven. Zodra de scholen opengaan kan zij ook voor het eerst in haar leven naar school.

Update 18 oktober 2020
Rohyia is heel gelukkig bij Jainaba in Bakau. Ze is nog nooit naar school geweest. Zodra de scholen weer open zijn gaat ze naar de basisschool, voorlopig krijgt ze nu nog les van een privé leraar.

Update 2 november 2020
Het is zover, Rohyia, ons weesmeisje, gaat voor het eerst naar de basisschool. Ze is hartstikke trots op haar mooie uniform.

Hulp actie
Door de hulp van een paar sponsors hebben we allereerst direct gezorgd voor medische hulp en medicijnen, nieuwe kleding en tijdelijk onderdak. Ze woont nu definief bij haar pleegmoeder Jainaba in Bakau.

Update juni 2023
Met Rohyia gaat het heel goed. Ze is heel leergierig en haalt prima resultaten.

Gaat heel goed op haar nieuwe school (volgt nu Cambridge onderwijs.
Mogelijk dat ze het volgende schooljaar kan overslaan en dirsct naar grade 5 gaat.
We zijn mega trots op haar!

Rohiya februari 2020

Fatou Binta Ceesay

Status april 2019
Fatou Binta is 13 jaar, vader was dorpshoofd en is 3 jaar geleden overleden. Ze woont in Buiba bij haar moeder. Die is bang dat ze uitgehuwelijkt zou worden en daarom is ze met onze steun verhuisd naar Serrekunda en woont nu bij haar zus. 

Hulp actie
De stichting betaalt haar huisvestiging en we hebben ervoor gezorgd dat ze allereerst naar de basisschool kan.  

 

Het gezin van Fatou

Fatou, alleenstaande moeder van 9 kinderen, heeft geen huis en woont met haar kinderen onder een afdak ergens in Bakau.
Ze werkt zelf in een fruitstalletje op het strand, maar heeft absoluut niet genoeg geld om alle  kinderen te geven wat ze primair nodig hebben.
Hulp actie
Onze stichting helpt de oudste zoon Ali, bij de opleiding tot automonteur. 
Een echtpaar, ook vrijwilligers van onze stichting, staan Fatou met raad, maar voor al met daad bij: zij sturen regelmatig kleding en levensmiddelen op en helpen met noodhulp.

Update december 2021
Maandelijkse meerdere noodzakelijke producten verstuurd
Bouwmaterialen geleverd voor een nieuwe woning, deels gedoneerd door een van onze partners.In de afgelopen 3 jaar is er gestart met het bouwen van een huis.
De kinderen volgen onderwijs: de 2 oudste hebben een beroepsopleiding kunnen doen, overige kinderen volgen primair onderwijs.

Status 16 mei 2022
Deze week zijn  de ramen, deuren en de dakspanten op de bouwplaats van Fatou aangekomen. 

Status juni 2023

Ze zijn nu druk bezig met de afwerking van de woning en dan kan het gezin eindelijk verhuizen naar een echte woning